Politika

Direktor KPZ Zenica Rusmir Isak se sastao sa major generalom Abdullah Ali Al Ghaithi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak i Ivica Dujmović, zamjenik direktora održali su sastanak sa major generalom Abdullah Ali Al Ghaithi, pomoćnikom komadanta za operativne poslove Dubai policije kako bi razgovarali o mogućnosti učešća tima zatvorskih policajaca Kazneno-popravnog zavoda Zenica na Međunarodnom takmičenju pripadnika specijalnih jedinica – The UAE SWAT Challenge koje se održava svake godine u Dubaiju, Ujedinjeni arapski emirati.

Na sastanku su razgovarali o načinu funkcionisanja zatvora u Dubaiju te su razmijenili informacije o načinu tretiranja zatvorenika sa posebnim aspektom na poštivanje ljudskih prava i sloboda te mogućnostima resocijalizacije.

Direktor Isak je major generalu Al Ghaithi prezentirao uvjete u kojima borave zatvorenici u zatvorskim prostorijama Kazneno-popravnog zavoda Zenica i upoznao ga sa mjerama i aktivnostima koje planira poduzeti u narednom periodu kako bi unaprijedio rad ove institucije.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će uspostaviti bolju saradnju u cilju razmjene iskustava i poboljšanja uvjeta rada nadležnih institucija.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno