Info

Direktor EPBiH: Od 1. marta se neće naplaćivati zatezna kamata prilikom plaćanja računa

Direktor EPBiH: Od 1. marta se neće naplaćivati zatezna kamata prilikom plaćanja računa – Generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Admir Andelija kazao je na konferenciji za medije da su svi kapaciteti u ovom preduzeću na raspolaganju i da sistem funkcioniše bez problema. Najavio je da se od 1. marta neće obračunavati zatezne kamate prilikom naplate računa.

“Kada je riječ o plaćanju računa, donijeli smo odluku da u ovom periodu pandemije EP BiH neće isključivati struju zbog zakašnjelih računa. Korona-zakon predviđa da se ne obračunavaju ni zatezne kamate pa od 1. marta neće biti zateznih kamata, a ako su već obračunate naći ćemo način da to riješimo”, kazao je Andelija.

Kazao je da su radnici svjesni težine situacije i da se maksimalno angažuju da bi sistem funkcionisao besprijekorno.

“Jutros je 167 radnika izašlo iz pogona nakon 14 dana, a ušlo je novih 167 radnika. Oni koji su izašli, ponudili su da se opet vrate u pogon ako bude potrebe”, rekao je Andelija.

Istakao je da svi rudnici ostvaruju rezultate kakve su imali i u prethodnom periodu i da se ugalj u elektrane doprema nesmetano.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem