Info

Direktor Autocesta posjetio povrijeđene radnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Autocesta posjetio povrijeđene radnike – V.d. direktora JP Autoceste FBiH Đenan Salčin jučer je sa saradnicima posjetio u bolnici radnike povrijeđene u subotu u nesreći na gradilištu autoceste A1 u zeničkom naselju Perin Han. Zaželio im je brz i uspješan oporavak te obećao da će preduzeće učiniti sve da im pomogne pri oporavku.

Na gradilištu je u subotu došlo do nesreće kada se otkačila korpa u kojoj su bili radnici. Tom prilikom teško su povrijeđena tri radnika firme Arel Zenica – Nermin Mujčinović, Fuad Imamović i Dragan Čalić, koji su odmah prevezeni i zbrinuti u zeničku, odnosno sarajevsku bolnicu.

Salčin je u okviru posjete radnicima razgovarao s doktorom Čehom Gezom iz Kantonalne bolnice Zenica koji ga je informisao da je zdravstveno stanje radnika stabilno i van životne opasnosti.

Direktor JP Autoceste FBiH Đenan Salčin je izrazio žaljenje zbog nesreće  i istakao da će zatražiti od svih kompanija koje izvode radove na Koridoru Vc maksimalnu primjenu, kao i kontrolu primjene mjera zaštite na radu na gradilištima gdje se izvode radovi, saopćeno je iz Press službe JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno