Info

Direkcija za evropske integracije BiH raspisala konkurs

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direkcija za evropske integracije BiH, u okviru aktivnosti usmjerenih obilježavanju Evropske sedmice i Dana Evrope zbog podsticanja mladih na učešće u procesu integrisanja BiH u Evropsku uniju (EU), raspisala je javni poziv za izbor najboljeg eseja mladih o temi “To je za mene, to je za moju budućnost”, saopćila je Direkcija.
Pravo učešća imaju svi državljani BiH od 13 do 16 godina, odnosno učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola, te 1. i 2. razreda srednjih škola u BiH.
Prikupljanje eseja trajaće od 23. aprila do 6. maja 2015. godine do 12.00 sati.
Rezultati će biti objavljeni 8. maja 2015. godine u 12.00 sati na internet i Facebook stranici Direkcije.  
Učesnici mogu dostaviti maksimalno jedan esej, koji nije ranije objavljivan.
Esej mora biti na jednom od tri službena jezika u BiH, vrste fonta Times New Roman, veličine fonta 12, prored 1,5  naslov “boldovan” i veličina fonta 14.
Esej treba da sadrži najmanje 1.500, a najviše 3.000 karaktera.
Autor je dužan dostaviti ime i prezime, broj kontakt telefona, datum rođenja, naziv osnovne ili srednje škole kao i razred koji pohađa.
Uz radove koji se dostavljaju u elektronskoj formi (Word format) na e-mail adresu Direkcije, prilažu se svi relevantni podaci o autoru, uključujući njegov/njen pristanak na objavu rada.
E-mail sa pristiglim podacima se evidentira u prisustvu svih članova stručnog žirija za ocjenjivanje prispjelih radova.
Žiri će radove koji ispunjavaju propozicije ovog poziva ocjenjivati na temelju relevantnosti eseja u odnosu na temu, korištenja činjenica o procesu integrisanja i kvalitete literarnog izraza.
Radovi ne smiju sadržavati uvrede i govor mržnje, rasne, spolne i vjerske diskriminacije i žiri zadržava pravo da diskvalifikuje takve radove bez objašnjenja.
Tri najuspješnija autora biće nagrađena objavljivanjem eseja u elektronskom Biltenu Direkcije, na internet stranici Direkcije, na nalozima društvenih mreža organizatora (Facebook i Twitter), kao i uručivanjem prigodnog promotivnog i didaktičkog materijala.
Najuspješniji autori imaće priliku da provede sat sa direktoricom Direkcije.
Autori radove, prema kriterijima i propozicijama navedenim u ovom pozivu, mogu slati na mail adresu [email protected].



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno