Info

Diplomatski bazar podržali Telemach i KKR

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Diplomatski bazar podržali Telemach i KKR  – TELEMACH TELEKOMUNIKACIJSKI PARTNER PROJEKTA

U subotu 03. decembra u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija u Sarajevu, od 11 do 16 sati bit će održan Diplomatski zimski bazar.

Diplomatski zimski bazar, najveći humanitarni događaj godine, organiziraju članovi diplomatske zajednice na službi u Sarajevu, uz učešće lokalne poslovne zajednice, sa ciljem da omoguće građanima BiH da na jednom mjestu probaju hranu iz cijelog svijeta i kupe neobične praznične poklone. Telekomunikacijski partner projekta je kompanija Telemach, koja će posjetiocima Diplomatskog bazara osigurati besplatan WIFI, a projekat je ove godine podržao i KKR globalni investicijski fond.

– Ovo je sjajna prilika da se ljudi iz svih kultura udruže i zajedno pomognu djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci u stanju socijalne potrebe – kazala nam je Sandra Horowitz, supruga zamjenika šefa misije u Američkoj ambasadi u Sarajevu i članica organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Sarajevo.

Ove godine Diplomatski zimski bazar ponudit će brojne sadržaje za sve generacije. Tu su instant tombola i aukcija, kao i brojni specijaliteti i suveniri iz cijelog svijeta, po simboličnim cijenama.

– Zahvaljujući podršci Vlade Kantona Sarajevo i najvećih korporativnih sponzora – EFT i Mineco, ali i brojnih drugih simpatizera projekta, poput KKR, Telemacha, UniCredit banke, Coca-Cole i drugih, svaka marka koju posjetioci potroše na bazaru otići će humanitarnim organizacijama koje podržavaju djecu u BiH – rekla nam je Caroline Ferguson, supruge Nj.E. britanskog ambasadora u BiH i članica organizacionog odbora Bazara.

Sredstva sa ovogodišnjeg Bazara podržavaju četiri humanitarne organizaccije fokusirane na djecu u stanju potrebe širom BiH.

– Sve četiri organizacije su veoma bitne i prave veliku razliku u životima ove djece – kaže Mariette Kraak, supruge Nj.E. nizozemskog ambasadora u BiH i članica organizacionog odbora Bazara.

Ove godine sredstva prikupljena realizacijom Bazara otići će Centru za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama Christine Witcutt koji se nalazi u okviru škole Vladimir Nazor u Sarajevu, Udruženju Down Sy i Mi iz Banja Luke koje podržava djecu sa Downovim sindromom i njihove porodice, Franjevačkom međunarodnom studentskom centru BIH koji pruža stipendije i smještaj za studente iz cijele BiH, te

Projektu učvršćivanja porodica, koji u saradnji sa internacionalnim SOS Dječijim selima, poboljšava uslove života rizičnih porodica u Srebrenici i okolnim ruralnim područjima.

U organizaciji ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara učestvuje blizu 40 ambasada i međunarodnih organizacija, a posjetitelji će zasigurno moći naći štošta zanimljivog na štandovima 60-tak izlagača.

Ulaznice za bazar koštaju 5 KM i moći će se kupiti na dan održavanja Bazara, 3. decembra od 10 sati, na ulazu u dvoranu Mirza Delibašić.

Ulaz za djecu mlađu od 10 godina je slobodan.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno