Zenica

„Diplomatic hour“ na Univerzitetu u Zenici sa ambasadorom Italije u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na Univerzitetu u Zenici održan „Diplomatic hour“. Nj. E. Nicole Minasija, ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini ugostio je prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici zajedno sa prorektorom za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta, prof.dr.sc. Malikom Čabaravdićem, koordinatorom za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, gospođom Amrom Muslić-Halilović, prof. i ECTS koordinatorom, Mirzom Oručem, višim asistentom.

Nakon prijema u Kabinetu Rektora, Nj. E. Nicola Minasi je na Ekonomskom fakultetu razgovarao sa studentima Univerziteta u Zenici na temu „Italy &Bosnia and Herzegovina, bilateral relations and promotion of social initiatives in B&H”.

„Cilj ovih aktivnosti jeste da nastojimo dovesti nekoliko ambasadora pojedinih zemalja s kojima naš univerzitet ima dobru saradnju, kao i da ti ambasadori predstave zemlju iz koje dolaze, kulturu tih zemalja, te neke od projekata koje te zemlje implementiraju, kako u svojim zemljama tako i u Bosni i Hercegovini. Velika nam je čast i zadovoljstvo da ovaj projekat i ove aktivnosti započinjemo gostovanjem NJ.E. ambasadora Repulike Italije, gospodina Nicole Minasija. Sa ambasadom Republike Italije imamo odlične odnose i nekoliko zajedničkih projekata.“ , kazao je danas prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici.

Nj. E. Nicola Minasi poručio je studentima: „da je za Ambasadu Italije ključna saradnja sa mladima u Bosni i Hercegovini, te da želi ponuditi saradnju i prilike za posao u Bosni i Hercegovini. Italija je drugi po veličini i značaju trgovački partner Bosne i Hercegovine, te je također istakao da se zajedničkim snagama može postići mnogo. Osim toga,naši historijski, kulturn, sociološki odnosi su duboki i želimo ih nastaviti u budućnosti.“

Ambasador je u prigodnom predavanju i razgovoru sa studentima ukazao na prilike koje se mladim ljudima i studentima pružaju kroz apliciranje na različite stipendije i projekte, kao i povezivanjem sa unijama i asocijacijama studenata kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Italiji, te na značaj aktivizma i uključivanja mladih u život zajednice i države.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno