Zenica

Dio oštećenih aparata KBZ opravljen i u funkciji

KBZ
KBZ
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dio oštećenih aparata KBZ opravljen i u funkciji – Dio aparata u Kantonalnoj bolnici Zenica, koji su zbog problema u snabdijevanju električnom energijom, sredinom prošlog mjeseca prestali sa radom, sada su u funkciji. Saniran je kvar na CT-u u Službi za radiologiju, dok je uređaj za magnetnu rezonancu i dalje van funkcije.

Za četvrtak se najavljuje sjednica Upravnog odbora Bolnice, na kojoj će biti odlučeno o postupcima na sanaciji stanja.

– Očekujemo da će svi aparati biti u funkciji za nekoliko dana, kazao za RTV Zenica, primarijus doktor Harun Hodžić. Zbog problema u normalnom snabdijevanju električnom energijom, u Kantonalnoj bolnici je još 18. maja došlo do ispada svih značajnijih medicinskih aparata, od Rtg aparata, preko CT-a, MRI- magneta, Radioterapije, laboratorijskih dijagnostičkih i ultrazvučnih aparata, EEG-a, EMNG-a, pa do elektromotornih pogona u kotlovnici. Nakon što je stanje sa strujom stabilizovano, ustanovljeno je da su aparati pretrpjeli veća oštećenja i odmah se pristupilo sanaciji.    (S.S.)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno