Košarka

Dino Merdanović otputovao sa kadetskom reprezentacijom BiH na EP u Italiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dino Merdanović otputovao sa kadetskom reprezentacijom BiH na EP u Italiju – Mladi kadet KK Kengur iz Zenice Dino Merdanović našao se u rosteru reprezentacije BiH koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu A divizije u Italiji od 9. do 17. augusta u Udinama.

Kadetska reprezentacija BiH je jedina selekcija koja nastupa na prvenstvu A divizije i nalaze se u grupi sa Srbijom, Grčkom i Francuskom.

Prvenstvo otvaraju susretom 9. augusta u 18:45 protiv Francuske, nakon toga igraju sa Grčkom 10. augusta u 16:30h, a posljednji susret grupe igraju sa Srbijom 11. augusta od 14:15h.

Dino Merdanović je u prethodnoj sezoni nastupao za kadete i juniore KK Kengur i ostvario je zapažene rezultate kako timske, tako i individualne.

Iz KK Kengur ističu da je Dino tokom cijele godine naporno radio i da je taj rad na kraju zasluženo prepoznat.

Merdanović će biti jedini predstavnik ZDK i Zenice na EP, a očekuje se da bude glavni organizator igre kadetske reprezentacije na ovom EP.

U proteklih nekoliko sezona četiri igrača iz ZDK su nosili dres omladinskih reprezentacija BiH, a svi su bili članovi KK Kengur Zenica (Harun Huseinspahić, Valentin Vidović, Alem Husejnović i Dino Merdanović).

Ove godine u juniorskoj reprezentaciji bivši kapiten i član Harun Huseinspahić je bio jedan od nosioca igre, a iz KK Kengur očekuju da će Dino Merdanović imati sličnu ulogu u kadetskoj reprezentaciji BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno