Ljudi

Dino Beganović od iduće sezone vozi Formulu 3, dva koraka ga dijele do utrkivanja s Verstappenom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dino Beganović od iduće sezone vozi Formulu 3, dva koraka ga dijele do utrkivanja s Verstappenom- Dino Beganović, švedski vozač porijeklom iz Zenice, će iduće sezone debitovati u Formuli 3.

Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa su emigrirali u Švedsku gdje je Dino i rođen prije 18 godina. Sa 11 godina Dino se počeo takmičiti u kartingu, a sedam godina kasnije stigao je do Formule 3.

Beganović, član Ferrarijeve akademije, je prošle sedmice osvojio Formula Regional European Championship, te je sasvim logično da ga je njegova ekipa Prema prebacila u F3 ekipu.

Ove godine nastupao je i u Formula Regional Asian Championshipu gdje je zauzeo peto mjesto.

“Veoma sam sretan što ću se 2023. godine takmičiti u Formuli 3 za Premu. Ponosan sam na rezultate u Premi tokom protekle tri godine. Ovo je pravi korak u mojoj karijeri i radujem se novim izazovima”, poručio je Beganović.

Pred Beganovićem su još dva koraka ka Formuli 1 a neće biti iznenađenje ako u budućnosti u elitnom takmičenju budemo mogli gledati jednog Bosanca kako se utrkuje s Maxom Verstappenom i ostalim najbržim vozačima na svijetu.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno