Ostali sportovi

Dijamantska liga: Amel Tuka u četvrtak trči u Lozani, u subotu u Parizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U narednih nekoliko dana našeg sugrađanina i najboljeg bh. atletičara Amela Tuku čekaju dvije odlučujuće trke Dijamantske lige, od čijih rezultata uveliko ovisi njegov plasman u finale ovog najprestižnijeg pojedinačnog atletskog takmičenja u svijetu.

Amel će u četvrtak uvečer u 20.15 trčati 800 metara u vrlo jakoj konkurenciji u švicarskoj Lozani, a manje od dva dana kasnije, ponovno će nastupiti na mitingu u Parizu.

– Znam da nije za olimpijsku medalju, ali miting u Lozani je pravo finale poslije finala. Svi finalisti iz Tokija su tu, osim Amosa. Srecom po mene, kaže Amel i dodaje – Možda neće biti isti pritisak, ali bit će idealna prilika da sebe provjerim i vidim koliko sam mogao u Tokiju, da nije bilo “incidenta”. Razmišljam stalno o tome, šta bi se desilo, da nisam dobio udarac, a u Lozani ću mozda dobiti malu satisfakciju i još mirniju glavu. Nema Amosa, ali su tu odlični Arop i Tuwei, a ja se jako dobro osjećam i stopalo je sve bolje i bolje. Očekujem dobar rezultat, jer ova trka u Lozani, pa miting u Parizu, koji se trči u subotu, ključne su za prolaz finale Dijamantske lige u Cirihu, napominje Tuka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno