Info

Digitalni signal u BIH sredinom marta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Digitalni signal u BIH sredinom marta – Tri javna emitera u BiH, odnosno BHRT, RTV FBiH i RTRS između 15. i 20. marta počeće sa testnim emitovanjem digitalnog signala u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru. To će biti najkasnije do 20. marta. Građani će morati birati televizore koji primaju digitalni signal ili moraju nabaviti set top box uređaje koji omogućavaju prijem digitalnog signala.

Preduslov za testno emitovanje digitalnog signala bilo je dobijanje dozvole od strane Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), koju je RTRS dobio jučer, a BHT i FTV nekoliko dana ranije.

U saopštenju dalje navode da su izdavanjem ovih dozvola otklonjene sve prepreke za početak digitalnog emitovanja TV signala tri javna servisa na širem području Sarajeva, Banjaluke i Mostara.

Ova prva faza digitalizacije koštala je nešto malo manje od sedam miliona KM i ona podrazumijeva uvezivanje pet informativno-tehničkih centara u sistem digitalnih veza, te odašiljača za pokrivanje digitalnim signalom Sarajeva, Banjaluke i Mostara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno