Politika

DF APELUJE NA TUŽILAŠTVO: Procesuirajte odgovorne za stanje u “Zenicatransu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
DF APELUJE NA TUŽILAŠTVO: Procesuirajte odgovorne za stanje u “Zenicatransu” – Nakon što je prije nekoliko dana Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio radnike JKP “Zenicatrans-prevoz putnika”, i kazao da će pokušati utjecati da se zakaže tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica o rješavanju problema Zenicatransa, jutros je iz izdato saopštenje za javnost u kojem pozivaju Tužilaštvo da procesuira odgovorne za stanje u “Zenicatrans”.

Saopštenje DF-a prenosimo u cjelosti:

“Vezano za aktuelna dešavanja i problematiku JKP „Zenicatrans“ Prevoz putnika d.d. Zenica kao i mogućim rješenjima dramatične situacije u istom, Demokratska fronta će u Gradskom vijeću Grada Zenice pružiti podršku izdvajanju i opredjeljivanju sredstava iz Budžeta Grada Zenice namijenjenih za izmirivanje obaveza koje su ovo preduzeće dovele u kritičnu situaciju ili nekoj drugoj opciji koja bi predstavljala rješenje trenutne situacije.

Radnička prava i ostvarivanje istih moraju biti prioritet svake odgovorne političke opcije, kao i izmirivanje obaveza prema dobavljačima i poreznoj upravi.

Kontinuirano smo učestovali u svim relevantnim razgovorima za rješavanje aktuelne situacije, te će tako biti i u narednom periodu.

Pozivamo Tužilaštvo da poduzme mjere iz svoje nadležnosti te pokrene procedure i procese koji će utvrditi odgovorne osobe za stanje u kojem se nalazi JKP „Zenicatrans“ Prevoz putnika d.d. Zenica.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno