Rekreacija

Deveta godina Šetnje do iftara: U tri popodnevne šetnje duge ukupno 20 km učestvovalo 1.200 osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Deveti ciklus Šetnje do iftara završen je večerašnjom turom na Hamidu. Kao autor projekta, ostat ću dugo bez riječi zbog onog što se desilo ove godine sa projektom – prosto je eksplodirao, napisao je večeras turistički vodič i zaljubljenik u naše prirodne ljepote i krajeve, Afan Abazović.

– Meni je fenomen u kolikim je to razmjerama bilo. Ništa aman drugačije nisam uradio ove godine na polju promocije. Bila je to blaga, nenametljiva najava, bez pompeznosti i senzacionalizma. Svakog ko pokaže interes u prijavi, primao sam srčano, srdačno, iskreno, emotivno, uostalom kao i svakog ko hoće za mnom u planinu, kaže i nastalja –

– Rezultat – 1.150 osoba prošlo je 20 km u tri ramazanska popodneva oko grada Zenice. Da mi je neko dao papir sa polovinom tog broja prije početka, mirne duše bih potpisao. Šta je sva ta naša lijepa omladina prepoznala, ne znam, ali šta je, da je – radi. Šetnju do iftara pomogli su iskreni prijatelji i moja raja i hvala im beskrajno. Da nije članova Azimuth 135 i naših vodiča, ne bi ovo bilo ni blizu uspješno. Ni GSS-a, koji su svaki put bili u koloni i na usluzi. Ni Tarika, za svakog po jednu ramazaniju. Ni naše I, sa hurmom po osobi. Ni Zeni-toursa sa onim busevima, kao i Sehare shopa, TopCleana, individualaca poput Đ., I., A&A, Berine, Dragana. Sve je ovo timski rad, a sebe gledam kao “primus inter pares”, prvog među jednakim. Kao što sam rekao na sve tri ture, nadam se da ovo nije kraj bavljenja planinarstvom, nego naprotiv jedan lijep i pitom početak. Da ih 5% od ovog ukupnog broja, nastavi planinariti, misija i vizija Šetnje do iftara je ispunjena. Ne treba im ništa posebno, samo dobre gojzerice i da režu nokte na nogama najkasnije 2 dana pred turu. Do te odluke, živi, zdravi i uzbrdo brzi bili, poručuje Abazović.

#SamoPravo
#Azimuth135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno