Zenica

Devet zaposlenika Doma zdravlja koji su bili u kontaktu sa zaraženim negativno na koronavirus

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Devet zaposlenica i zaposlenika Doma zdravlja Zenica, uglavnom iz ambulanti porodične medicine, negativni su na testovima za novi koronavirus Covid-19., utvrđeno je na osnovu uzetih  briseva. Ovu odličnu vijest za zeničko zdravstveno osoblje i timove potvrdili su večeras Zenicablogu iz izvora UCKS (Univerzitetski centar Kantona Sarajevo).

Podsjetimo, osoblje Doma zdravlja došlo je u dodir s osobama – pacijentima iz Zenice, koje su se liječile u Centru za Srce u Tuzli, a za koje se nakon objavljivanja informacije da je medicinska sestra iz tog Centra pozitivna na testu koronavirusa, također utvrdilo da su “pozitivni”. Ovom odličnom rezultatu dijelom je zaslužna discipliniranost i zaštitne mjere koje primjenjuju tokom kontakta sa pacijentima.

U narednim danima biće nastavljeno testiranje određenog zaposlenika Kantonalne bolnice Zenica, obzirom na potreban protok vremena od kontakta osobe sa zaraženim.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno