Ljudi

Devet godina od smrti mlade operne umjetnice Sanele Redžepagić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Devet godina od smrti mlade operne umjetnice Sanele Redžepagić – Da smo danas poslije devet godina cekali da nam Sanela dodje izdaleka, bilo bi nam dugo kao vječnost.

Devet godina bez nejne ljepote, osmijeha, dobrote, ljubavi prema svima i divnog glasa, prođoše u stalnim mislima zašto, zašto nam je Svevišnji uze, tako mladu, koja mu je bila vjerni sluga, koja je voljela života, a živjela je za nas, za svoju operu.

Jednom je jedan velikan rekao: Umjetnici umiru dvaput. prvi put kada presele na onaj svijet. A drugi put kada umre njihovo djelo.

Naša Sanela nije dostigla vrhunac svoje karijere, jer je bila mlada, a opera se živi do poznih godina. Ali iza nje su ostali uspješni nastupi u Operi i Baletu SNG-a Ljubljana i Sarajevskoj Operi.

U Fondaciji njenog imena sprema se ekskluzivni materijal; koji će se putem prijatelja iz Amerike distribuirati širom svijeta.
Na taj način ce živjeti Sanelino djelo, njena ljepota i muzika koja joj je život značila.

Žalost za Sanelom nije ni malo manja danas od jučer i ne može nikada prestati.

Vama se iskreno zahvaljujem što ste je voljeli za njenog kratkog života i što je poštujete nakon što nas je zauvijek napustila.

Fondacija Sanela Redžepagić
Zenica, 03.07.2017.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno