Zločini

FOTO: DETALJI ZAPLIJENE – Pošiljka iz Bugarske stigla u Zenicu sadržavala 82 kilograma heroina, vrijednost na tržištu 12 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: DETALJI ZAPLIJENE – Pošiljka iz Bugarske stigla u Zenicu sadržavala 82 kilograma heroina, vrijednost na tržištu 12 miliona KM – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje detaljnim pregledom pošiljke u Zenici otkrili su 82 kilograma heroina, čija tržišna vrijednost se procjenjuje na više od 12 miliona KM.

Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija službenici Uprave za indirektno oporezivanje izvršili su 19.07.2017. godine kontrolu pošiljke koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Bugarske u Zenicu.

Tom su prilikom detaljnom kontrolom otkrili veću količinu materije koja je podsjećala na opojnu drogu herion. Nakon toga kontaktirane su kolege iz Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, koje su posebnim testerima izvršili uorkovanje pronađene materije, te potvrdili da se radi o heroinu.

Prilikom pregleda pošiljke i otkrivanja sakrivenog heriona, korištena je specijalistička oprema koju je službenicima UIO donirala Vlada SAD-a putem EXBS-s – Programa za kontrolu izvoza i bezbjednost granica, Od posebne pomoći bio je CT – 40 videoskop, a od velikog značaja su bile i obuke koje su prošli službenici Uprave u okviru pomenutog Programa.

Posebno ističemo odličnu zajedničku saradnju službenika UIO i SIPA-e, koja je i rezultirala otkrivanjem i zaplijenom rekordne količine heroina na prostoru Bosne i Hercegovine.

Zbog nastavka istrage, više detalja u ovom trenutku nije moguće objaviti, te će sve buduće informacije o ovo0m predmetu javnosti biti proslijeđene iz SIPA-e.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno