Zločini

Detalji akcije: Pod kontrolom 16 policajaca, osumnjičeni za “pokrivanje” dilera i ilegalnih kopača uglja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona od jutros provode akciju “Meta 2” na području Zenice i Kaknja, a kako je Faktoru potvrdio portparol Uprave policije MUP-a ZDK Elvedin Fišek, trenutno je pod kontrolom policije 16 policijskih službenika iz Kaknja.

U toku su pretresi njihovih privatnih objekata, vozila, kao i prostorija koje su koristili u policijskoj stanici – ormarića, kancelarija i određenih zajedničkih prostorija.

Pored njih, uhapšene su još tri osobe koje nisu policajci, dok je jedna osoba u bjekstvu i za njom je raspisana operativna potraga.

– Tokom dana, ove osobe bit će sprovedene u službene prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u Zenici na krim-obradu, nakon čega će biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu ZDK – kazao je Fišek.

Ranije je iz MUP-a saopćeno da se ove osobe sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelima zluopotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa.

Konkretno, policajci koji su na meti ove akcije sumnjiče se da su koristeći svoj položaj policajaca kriminogenim osobama dopuštali da se bave kriminalnim aktivnostima, te umjesto da ih spriječe u tome, pomagali im, a u zamjenu za korist koju su od njih dobijali.

Između ostalog, radi se i o nelegalnoj eksploataciji uglja na području Kaknja.

Nakon što budu okončani pretresi koji još traju, iz policije će se i zvanično oglasiti o rezultatima ove akcije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno