Zenica

Demobilisani borci održali sastanak sa ministrom Bukvarevićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demobilisani borci održali sastanak sa ministrom Bukvarevićem – Grupa demobilisanih boraca, koji, kako su istakli, nisu članovi niti jednog boračkog udruženja, susreli su se danas u Zenici sa ministrom za boračku zaštitu Federacije, Salkom Bukvarevićem. Njihov jedini zahtjev je povećanje boračkih naknada na obećani nivo od 50 posto prosjeka plata u Federaciji BiH.

Pedesetak demobilisanih boraca okupilo se danas popodne pred sjedištem Gradske uprave u Zenici, nakon sastanka sa federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem, od kojeg nisu dobili odgovore kojima bi bili zadovoljni. Zahtjeve svojih bivših saboraca, koji već mjesecima protestuju pred sjedištem Vlade Federacije u Sarajevu, za donošenjem registra boraca, uvođenjem boračkog dodatka u iznosu od 326 konvertibilnih maraka i uvođenjem jedinstvene boračke organizacije, suzili su na jedan jedini apel: onaj za povećanjem naknada za demobilisane borce bez primanja na polovinu mjesečne plate na nivou Federacije.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovalo je i nekoliko kantonalnih ministara za boračka pitanja i gradonačelnik Zenice, koji im je, kažu, obećao pomoć i podršku. Ovaj sastanak nije bio najavljen, a ministar Bukvarević je boravak u Zenici iskoristio za susret sa bivšim borcima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno