Biznis

Delta Trade Zenica u postupku certifikacije prema IFS Food standardu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delta Trade Zenica u postupku certifikacije prema IFS Food standardu – Iz firme Delta Trade d.o.o., PJ Delta Frost iz Zenice, potvrdili su da se nalaze u postupku certifikacije prema IFS Food standardu za opseg “Freezing, processing and packing of fruit”.

Certifikacijski audit za ovaj postupak je uspješno obavljen 11. juna 2018. godine.

Ističu da je postupak registracije u toku te očekuju ispostavljanje certifikata od strane SGS Germany najkasnije 06. augusta 2018.

“Ponosni smo što smo prošli na jako zahtjevnom certificiranju IFS od strane SGS certifikacijske kuće”, kazala je Gordana Marković, direktorica ove kompanije.

Pored ovog certifikata, Delta Trade d.o.o. PJ Delta Frost je za svoju proizvodnju zamrznutog voća prošle godine implementirala jedan od najpriznatijih normi za sektor hrane, IFS certifikat sa kojim je izvoz u EU puno lakši, te se time Delta Frost svrstava među ozbiljnije izvoznike zamrznutog voća u BiH.

Budući da je Delta Trade d.o.o. Zenica značajan dobavljač sjemenki i začina u prehrambenoj industriji, sve sjemenke i začine uvoze iz EU i to isključivo iz firmi koje posjeduju certifikate o kvaliteti i zdravstvenoj sigurnosti proizvoda, GMP i HACCP.

Također, da bi se kvalitet održao na nivou, Delta Trade je implementirala ISO9001:2015 i HACCP. Ova kompanija će sigurno nastaviti i dalje raditi na usavršavanju proizvodnje i izvoza slijedeći kriterije najzahtjevnijih kupaca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno