Politika

Delibašić-Alagić (BHI-KF): Ne trebate me isključivati iz stranke, sama podnosim ostavku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Naida Delibašić-Alagić “prekinula je ćutnju” nakon nekoliko sedmica koliko je njeno ime bilo često navođeno u kontekstu dešavanja u skupštini,a li i unutarnjih previranja koja su rezultirala procesom raspada dijela stranke Fuada Kasumovića BHI – KF (Bosanssko-hercegovačka inicijativa Kasumović Fuad).

Ona je jedan od tri zastupnika ove stranke u Skupštini ZDK koja je napustila Kasumovića, nakon što je to prethodno uradio i Kasumovićev intimus Kenan Uzunović na “višim nivoima vlasti”, ali i još neki dojučerašnji saradnici.

Kako to obično biva u režiji botova ove, ali i većine političkih stranaka,direktno i indirektno, pri samoj pomisli da se razmišlja svojom glavom i ne klima potvrdno na svaku idiotariju čenika, postaješ neprijatelj broj 1., a protiv tebe se počne voditi specijalni rat na društvenim mrežama, uglavnom sa lažnih profila koje vode dobro uhljebljeni stranački poslušnici na fiktivnim pozicijama u općinskim i gradskim administracijama i javnim službama.

Težinu dobija situacija da je meta bezočnih napada i laži mlada žena, kao i činjenica da silna udruženja ženma, nevladine organizacije, međunarodne institucije ćute kada ekipa oko Kasumovića, a nerijetko i sam on, vrijeđa, omalovažava, pljuje i iznosi najgnusnije uvrede prema ženskom polu, ženi pojedincu, ali i svim drugima. O tome naravno ne reaguju ni “dežurna” udruženja za zaštitu, ali ni kolegice i kolege zastupnici.

Zastupnica Delibašić-Alagić večeras je sama navela razloge i podnošenja ostavke na sve pozicije u BHI-KF, a ilustrovala i jednu od “čestitki” koje je dobila u trenucima poroda.

Status objavljujemo uz prethodnu saglasnost autorice, bez ikakvih korekcija.

Šutila sam, ne “gospodo ispravna kako sebe nazivate” ne zbog vas. Šutila sam jer sam bila trudna i u 9 mjesecu, kad sam trebala najviše da uživam ja sam najviše stresa doživljavala zbog vas. Nazivali ste me raznoraznim imenima, pisali i pričali svašta protiv mene. Šutila sam i mislila da ćete prestati. Mislila sam da imate i malo ljudskosti u sebi, i da ćete shvatiti da trudnu ženu ne trebate i ne smijete uznemiravati. Niste stali. Nastavili ste.. Dan pred moj porod ste objavljivali o meni svašta, nastavili ste.. u 10 dana doživjela sam najvecu tugu i najveću radost u životu. Nastavili ste, niste se obazirali ni na to da sam u “četresnici”, da u tom periodu ne smijem i ne trebam biti uznemiravana. Nikad i niko nije stao u odbranu niti mene niti bilo koga drugog, nego stalno ste radili što ste radili. Jel’ mislite da prijetnjama i raznoraznim radnjama kojima se nisu bavili ni oni najpoganiji ljudi na dunjaluku možete ostaviti nekoga sa vama? Ja sam Naida Delibašić-Alagić, kćerka borca patriote i poštenih oca i majke, ne može me niko kupiti a ni zadržati uz sebe na tako fuj načine. Napustila sam SBB onda kad mi se prijetilo, i kad su mi se pravile raznorazne spletke tako ću i sada da učinim. Bog ima za svakog, i za mene i za vas i svima će suditi. Nekima doduše i ovdašnji sud. Ja nikoga nisam izdala a mene su mnogi, i hvala im što u svoj svojoj muci i bolu moram trpiti i dodatno stresove koje mi vi namjerno zadajte. U timu u kojem se nijemo posmatra sve i gdje ne smiju ti ni saučešće izjaviti niti čestitati bilo šta ukoliko im šef ne odobrii, u timu u kojem se samo smišljaju tračevi i kako onesposobiti kolegu koji drugačije misli, i onda kao takvi sire se dalje, u timu u kojem nema kolegijalnosti i u kojem svako sebe gleda a krije se pod izgovorom da gleda opće dobro ja ne želim biti! Ne trebate me isključivati iz stranke, sama podnosim ostavku jer neću dozvoliti sebi da budem u takvoj priči. Ispadaju svi pošteniji i bolji od onih za koje si mislio da su budućnost ovog kantona! Žao mi je samo pojedinih ministara koji su dobro radili svoj posao i koji više neće biti tu, od srca im se želim zahvaliti na saradnji koju smo imali u prethodnoj godini i na svemu do sada urađenom. Benjamin Sinanovic , Danijel Pasic , Edin Hasaničević od srca vam želim sve najbolje u zivotu!
A svi vi koji svoje tvrdnje iznosite javno, biti ćete tuženi. Za ono što pišete, i tvrdite ćete odgovarati, pogotovo za bol koju mi nanosite, u žalosti kao i zbog toga što trpim kao tek porođena žena!
Ovaj screenshot je samo jedan u nizu koji je bio kap koja prelila čašu! Fuj!
Oduvijek sam znala da je politika prljav posao, ali ovoliko prljav nikad!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno