Politika

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona posjetila Međunarodni rukometni kamp

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona posjetila Međunarodni rukometni kamp – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak i ministri u Vladi Kantona Mensur Sinanović i Nurđehan Šahinović posjetili su 7. Međunarodni rukometni kamp na Vlašiću HTC (Handball Talent Camp) kojeg organizira naš proslavljeni bivši rukometaš i aktuelni selektor kadetske reprezentacije BiH Jasmin Mrkonja.

Gosti kampa su ove godine bili legendarni rukometaš Zlatko Portner, Mrkonjin saigrač iz Metaloplastike i reprezentacije bivše Jugoslavije a sada trener u Švicarskoj te Zdenko Kordi iz Hrvatske.

U prvoj smjeni  je bilo 40 dječaka i djevojčica do 17 godina starosti. U drugoj smjeni je bio 31 učesnik, među kojima i 10 štićenika JU Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, koji su potpuno involvirani u rad ovog kampa. Iz ove kategorije djece su bila i dva dječaka sa Pala i Tuzle te još trojica iz Zenice, koji su u sklopu programa Specijalne olimpijade BiH.

Sedmodnevni boravak djece s posebnim potrebama iz ZDK-a dijelom su sufinansirale i institucije Kantona kao podršku procesu inkluzije osoba ometenih u razvoju kroz sport.

 Stručna služba Skupštine ZDK

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno