Info

Delegacija Vlade ZDK posjetila učenike u Vrbanjcima i uručila donaciju i poklone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Mirnesom Bašićem, a u kojoj su bili i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsad Hadžić, posjetila je učenike koji pohađaju instruktivnu nastavu u Vrbanjcima kod Kotor Varoši.

Premijer i ministri poželjeli su osnovcima sretnu i uspješnu školsku godinu te uručili donaciju u kompjuterskoj opremi za informatički kabinet, knjige za školsku biblioteku, a učenicima poklone u vidu ruksaka, školskog pribora i slatkiša.

Instruktivna nastava za 45 učenika od prvog do devetog razreda izvodi se po Nastavnom planu i programu Zeničo-dobojskog kantona, a finansira iz resornog ministarstva za obrazovanje u Vladi ZDK te Federalnog ministarstva za obrazovanje i nauku.

-Vlada ZDK će stajati čvrsto iza ove djece te finansirati i pomagati ovaj vid nastave sve dok se ne riješi problem izučavanja nacionalne grupe predmeta u entitetu Republika Srpska – rekao je premijer Bašić.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno