Zenica

Delegacija Vlade ZDK položila cvijeće i odala počast na šehidskom obilježju Kameni Spavač

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Vlade ZDK položila cvijeće i odala počast na šehidskom obilježju Kameni Spavač – U okviru centralnog obilježavanja Dana šehida Bosne i Hercegovine za područje Medžlisa Islamske zajednice Zenica, brojne delegacije položile su cvijeće i odale počast na centralnom šehidskom obilježju “Kameni spavač” u Zenici. U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona cvijeće su položili premijer Mirza Ganić, ministri Spahija Kozlić, Arnel Isak i Nebojša Nikolić te šefica Ureda premijera Zahida Šišić.

Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježju u Zenici, premijer i ministri u Vladi ZDK prisustvovat će obilježavanju Dana šehida po općinama.

U Zenici je u drugom dijelu programa upriličeno učenje Jasini-šerifa i dove na mezarju Prašnice, sa šehidskim porodicama iz Medžlisa Islamske zajednice Jajce. Programom je predviđen prijem za porodice šehida u MIZ Zenica, učenje dove na mezaru prvog zeničkog šehida, rahmetli Semira Arnauta i posjeta njegovoj majci Muneveri Arnaut, a nakon ikindije namaza u Čaršijskoj džamiji održat će se prigodan mevludski program.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno