Info

Delegacija Vlade obišla poplavljena područja na sjeveru ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Vlade obišla poplavljena područja na sjeveru ZDK – Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona u kojoj su bili premijer Mirza Ganić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Arnel Isak, u svojstvu komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite, te ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirnes Bašić, ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i ministar privrede Zlatko Jelić, obišla je danas općine Tešanj, Doboj Jug i Usora u kojima je zbog razornih poplava proglašeno stanje prirodne nesreće.

Usljed izljevanja rijeke Usore u ove tri općine poplavljen je veliki broj domaćinstava i privrednih subjekata, uništena infrastruktura te poljoprivredni usjevi. Angažirane su službe civilne zaštite za zaštitu i spašavanje u ovim općinama i radi se na otklanjanju posljedica nevremena.

“Ovdje smo da pružimo podršku lokalnim vlastima i građanima. Vlada je na današnjoj sjednici usvojila program utroška sredstava Kantonalne uprave civilne zaštite u kojem su planirana sredstva za hitne mjere i spašavanje, što nam omogućuje da pomognemo poplavljenim područjima”, kazao je premijer Ganić.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno