Zenica

Delegacija općine Karšijaka posjetila Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uručena vrijedna donacija- Delegacija općine Karšijaka posjetila Zenicu – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je nevladina organizacija koja ima odličnu saradnju sa institucijama ,organizacijama i općinama u Republici Turskoj. Prilikom nedavne posjete delegacije Mostova Prijateljstva općini Karšijaka-Izmir sa predstavnicima općine Karšijaka je dogovorena saradnja na polju kulture, edukacije, sporta i mladih.Tada je konkretno dogovorena saradnja na edukaciji i treninzima koreografa i igrača folklornih igara kao i materijalno-tehničkoj podršci u obezbjeđenju narodnih nošnji.Općina Karšijaka je općina pobratim sa Zenicom od 1998 godine. Općina Karšijaka ima oko 350.000 stanovnika i administrativno pripada gradu Izmiru.

Delegacija općine Karšijaka je jučer-ponedjeljak (08.08) posjetila sjedište Gradske Uprave i susrela se sa v.d gradonačelnikom mr.Selverom Kelešturom. U delegaciji općine Karšijaka bio je zamjenik  načelnika Karšijake Murat Ozel, direktor kulturno-umjetničkih djelatnosti općine Karšijaka Veysel Cildir, općinski vijećnik Ahmet Diker. Tokom sastanak razgovaralo se  budućoj saradnji i projektima  na polju kulture, sporta, mladih.

Tom prilikom je uručena vrijedna donacija od strane općine Karšijaka predstavnicima Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica  u  novim turskim narodnim nošnjama vrijednosti oko 20.000 KM. Donacija se sastoji od dva kompleta narodnih nošnji za djecu i za odrasle ( ukupno 32 nošnje), sa oko 150 odjevnih predmeta visokog kvaliteta materijala. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zahvaljujući vrijednoj donaciji općine Karšijaka će biti u mogućnosti kvalitetnije i sadržajnije realizovati kulturno-umjetničke programe  sa partnerskim organizacijama  ( kulturno-umjetničkim društvima Kud Plamen i GUD Filigran). Takođe, općina Karšijaka je obezbjedila i dva trenera-koreografa iz Karšijake koji će sedam dana trenirati i obučavati zeničke koreografe i igrače folklornih igara sa turskim folklornim igrama.

Delegacija općine Karšijaka je susrela i sa zastupnicima skupštine ZDK Jasminom Duvnjakom i Naidinom Ahmetspahićem sa kojima se razgovarali o budućoj saradnji  na polju kulture, turizma, sporta i mladih.
Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica nastavlja sa svojim aktivnostima i projektima koje imaju za cilj jačanje prijateljskih veza između BiH i prijateljskih država.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno