Info

Delegacija Muftijstva zeničkog posjetila porodicu Kadire Avdispahić iz Janjića kod Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utorak 24. 07. 2018. godine delegacija Muftijstva zeničkog koju su činili Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjeru i obrazovanje, Adnan Husić, rukovodilac Službe za administrativne, pravne, finansijske i ekonomske poslove i mr. Džemal ef. Salkić, koordinator za socijalna pitanja, posjetila je porodicu Kadire Avdispahić u džematu Janjići, Medžlis Islamske zajednice Zenica.

Predstavnici Muftijstva, u prisustvu predsjednika džematskog odbora džemata Janjići gosp. Sejida Durme, g-đi Kadiri uručili su sredstva u iznosu od 3.000 KM, koja je donirao Rijaset Islamske zajednice u BiH na ime pomoći u saniranju štete nastale usljed požara koji je izbio nesretnim slučajem, a u kojem su izgorili štala, pomoćni objekat, priključci za traktor, freza i kosilica, a povrijeđena je i krava, u vlasništvu Kadire Avdispahić, džematlijke džemata Janjići.

Kadira je u požaru zadobila opekotine ruku i lica, kao i trovanje dimom. Živi sa svoja dva sina, snahom i unukom, a sinovi su na birou i povremeno rade na građevini.

Imajući u vidu teško socijalno stanje ove porodice, kao i činjenicu da je stanje dodatno pogoršano štetom nastalom od posljedica požara, Rijaset Islamske zajednice je donio Odluku da putem Ureda za društvenu brigu i Muftijstva zeničkog, a u skladu sa mogućnostima i nadležnostima pomogne porodici Kadire Avdispahić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno