Zenica

Delegacija kompanije ArcelorMittal Zenica posjetila Gradsku upravu i gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića danas je posjetila delegacija kompanije ArcelorMittal u sastavu: Nikhil Mehta, generalni direktor ArcelorMittal Zenica, Dijana Božić-Srdanović, direktorica Departmenta za ljudske resurse, Mediha Karić, HR menadžerica i Azzi Fady Jean, koji od 1. oktobra 2023. godine preuzima funkciju generalnog direktora ArcelorMittal Zenica koju je do sada obnašao Nikhil Mehta.

Na početku sastanka sagovornici su se posebno osvrnuli na dosadašnju saradnju kompanije ArcelorMittal Zenica i Grada Zenica, ističući da je saradnja bila izuzetno dobra i u interesu svih građana, a o čemu najbolje svjedoči uspješno realizovan zajednički projekat izgradnje Toplane Zenica.

Govoreći o saradnji kompanije ArcelorMittal Zenica i Grada Zenica generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica Nikhil Mehta je naglasio da je gradonačelnik Fuad Kasumović, dao ogroman doprinos toj saradnji, jer je uložio velike napore kako bi se aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje Toplane Zenica okončale u što je moguće kraćem roku i na dobrobit građana.

Gradonačelnik Fuad Kasumović se zahvalio generalnom direktoru ArcelorMittal Zenica Nikhilu Mehti na pohvalnim riječima, ali najviše na njegovom trudu i zalaganju da se višedecenijski problem zagrijavanja grada riješi na kvalitetan i ekološki prihvatljiv način.

Gradonačelnik je također izrazio očekivanje da će se pozitivna saradnja nastaviti i sa Azzi Fady Jean-om, koji od 1. oktobra 2023. godine preuzima funkciju generalnog direktora ArcelorMittal Zenica.

„Kompanija ArcelorMittal Zenica važna je ne samo za Zenicu nego za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a osim toga razvijanje i održavanje dobrih odnosa ove kompanije i lokalne zajednice doprinijet će boljitku svih nas“, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Tokom sastanka razgovarano je još i o trenutnoj poslovnoj situaciji i aktivnostima u kompaniji ArcelorMittal Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno