Biznis

Delegacija iz Zenice kod Nikolića i Karića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija iz Zenice kod Nikolića i Karića – Već oko 100 učesnika iz 20 zemalja Evrope potvrdilo dolazak na međunarodni Biznis forum ,,Summit 200 uspješnih – Sarajevo 2017.”

Uvodničar na Biznis forumu Bogoljub Karić

Delegacija Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju menadžera iz Zenice u sastavu Pane Škrbić, predsjednik, te članovi Organizacionog odbra Faruk Midžić i Ma-hir Fetić i izršni direkror Agencije  Nandino Škrbić boravili  je u Beogradu,  gdje se su-srela sa  aktualnim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i  jednim od najve-ćih svjetskih menadžerskih imena Bogoljubom Karićem.

–    ,,Predsjednika Nikolića i G. Bogoljuba Karića smo upoznali sa ovogodišnjim programom „Izbora  evropskih najmenadžera” , što ga Nezavisna agencija iz Zenice po 36-ti put organizuje i  koji će se 6. jula održati u Sarajevu.  Predsjedniku  Nikoliću uručena je  poziv za Ceremoniju izbora  najmenadžera. Nikolić se zahvalio na pozivu i rekao,  iako u to vrijeme neće biti predsjednik države, da će, izuzetno cijenći ovaj pro-jekat i podržavajući prijateljsku saradnju između država i biznisa u regionu koji proje-kat promoviše nastojati da  svakako dođe u Sarajevo” – rekao nam je Pane Škrbić.

Bogoljub Karić vlasnik je i predsjednik Uprave izuzetno uspješane kompanije   DANA HOLDINGS koja izvodi ogromne radove i realizuje projekte na teritoriji Ruske federacije, Bjeleorusije, Kazahstana, Srbije i još nekih zemlja, gdje holiding zapošlja-vaju više od 30 hiljada radnika. Ove godine kompanije ,,Braća Karić” izvode poslove  u vrijednosti više od 20 milijardi dolara. Dogovreno je da Bogoljub Karić bude uvo-dničar na tradicionalnom međunarodnom biznis forumu o investicijama u BiH i  jugo-istočnoj Evropi 6. jula u Sarajevu, koji će se održati pod nazivom ,,Summit 200 uspje-šnih – Sarajevo 2017.”  te  održati predavanje studentima  jednog od fakulteta u BiH pod nazivom  ,,Kako praviti biznis”.

–    ,,Do ovog tenutka dolazak na međunarodni Biznis forum i Ceremoniju proglašenja najuspješnijih menadžera u Sarajevu u organizaciji naše zeničke agencije potvrdilo je više   od 100 učesnika  iz 20 zemlja Evrope” – kaže Pane Škrbić. – ,,Biće to prilika da se dogovori realizacija najkonkretnijih investicionih projekata u biznisu u BiH i regionu jugoistočne Evrope.  Sam Karić je, prema vlastitoj izjavi, spreman da pokrene biznis na prostoru BiH u vrijednosti od oko 3 milijarde eura”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno