Info

Delegacija Gradske uprave Zenica u posjeti odmaralištu Duće – općina Dugi Rat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Gradske uprave Zenica u posjeti odmaralištu Duće – općina Dugi Rat – Delegacija Gradske uprave Zenica boravila je u dvodnevnoj posjeti Općini Dugi rat, Republika Hrvatska, na čijoj teritoriji je odmaralište Duće, vraćeno Zenici prije nešto više od tri godine dugogodišnjom pravnom bitkom. Cilj posjete bio je poduzimanje konkretnih aktivnosti kako bi se ovo devastirano odmaralište uvelo u posjed i zaštitilo postavljanjem čvrste ograde.

Ova aktivnost provodi se u koordinaciji sa nadležnom službom općine Dugi rat, potvrdio je Hazbo Ličina, član delegacije Gradske uprave Zenica koja je posjetila Dugi rat.Općina Zenica dobila je početkom 2013. godine ozbiljnu dugogodišnju pravnu bitku za  svoje prijeratno odmaralište Duće kod Omiša.

Radi se o  11.000 kvadratnih metara površine zemljišta na kojoj su smješteni  čvrsti  objekti, bungalovi,  koji su u devastiranom stanju. Kad je u pitanju buduća namjena odmarališta sve su opcije otvorene. Od ideje da se u posao obnove uključe gradovi pobratimi Zenice, do prodaje nekretnine.

U svakom slučaju konačnu odluku donijet će Gradsko vijeće Zenica, na prijedlog gradonačelnika, podsjeća Ličina. Pri tom naglašava, da ostaje otvoreno i neriješeno pitanje pomorskog dobra, koja se odnosi na dio odmarališta ispod saobraćajnice.

Naime, rješenjem  nadležne županije o pomorskom dobru na ovom lokalitetu pored Zenice, oštećena i općina Dugi rat. Naš sagovornik kaže da će o svemu biti upoznat novi gradonačelnik Zenice, te podsjeća da Grad Zenica po svim pitanjima oko nekretnine Duće zastupa advokatski tim u Splitu.   (Š.B. RTVZE)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno