Zenica

Delegacija Evropske unije posjetila ZZO ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona posjetili su eksperti Evropske unije i razgovarali sa direktoricom Mirzetom Subašić i pomoćnicom direktorice za zdravstvenu zaštitu Indirom dr. Mundžić. Teme razgovora bile su organizacija i funkcioniranje zdravstvenog sistema u Zeničko-dobojskom kantonu, u okviru projekta koji provodi EU sa partnerima.

Direktorica Subašić pojasnila je organizaciju i način finansiranja zdravstvene zaštite za osigurana lica s područja Zeničko-dobojskog kantona:
-Za zdravstvenu zaštitu i ostala prava po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja Zavod izdvaja 98 % ukupnih sredstava. Osnovna zadaća Zavoda je da osiguranim licima pruži što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu- kazala je direktorica Subašić.

Sastanak predstavnika Evropske Unije s menadžmentom Zavoda održan je u okviru projekta “Inicijativa za lokalne vlasti” koju provodi Ured specijalnog predstavnika EU u BiH sa USAID-om i Ambasadom Švicarske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno