Zenica

Delegacija EUFOR-a posjetila KPZ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je direktora KPZ u Zenici, Rusmira Isaka posjetila delegacija iz EUFOR-a, predvođena komandantom LOT kuće EUFOR-a, majorom Alperom Çakmakom, te njegovim zamjenikom Kenanom Bulutom i pratnjom Salihom Dizdravićem.

Analizirali su ključne aspekte zatvorskog sustava i interakciju s Europskom unijom. Tokom sastanka, razgovarali su o općim smjernicama trenutačne misije EUFOR-a u našoj zemlji, s naglaskom na podršku stabilnosti i sigurnosti u regiji, posebno u kontekstu zatvorskih objekata. Pritom su istraživali partnerstvo s međunarodnim organizacijama i razmatrali načine jačanja regionalne sigurnosti, uz poseban fokus na zatvorski sustav.

Njihovo međusobno upoznavanje otvara perspektivu za produktivnu suradnju, a zajednički ciljevi postavljaju temelje za zajednički rad na unaprjeđenju uvjeta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno