Biznis

Delegacija EU u posjeti Messeru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Evropske unije koju je predvodio politički savjetnik EU za Bosnu i Hercegovinu Ole Hamer danas je posjetila kompaniju Messer BH GAS u Rajlovcu. Predstavnici ambasada Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Švedske, Slovenije, Poljske, Bugarske i Austrije, također su najavili svoj dolazak da bi se upoznali o radu i ukupnom djelovanju jednog stranog investitora u BiH.

Predstavljena im je firma i razgovarano je o problemima koje strani investitori imaju te eventualnim rješenjima. Šest je prioritetnih reformskih mjera koje trebaju provesti izabrane vlasti nakon općih izbora u oktobru 2014. godine, rečeno je. Mjere su odobrile međunarodne finansijske institucije i Evropska unija, koji su u potpunosti predani pružanju podrške u njihovoj provedbi i finansijskoj pomoći za ublažavanje njihovih kratkoročnih učinaka.

Generalni direktor Valentin Ilievski pozdravio je prisutne i iskazao zadovoljstvo što je jedna šira EU delegacija iskazala interes za proizvodne kapacitete, mogućnosti i bilanse Messera u BiH.

Predstavnici EU su saslušali šta Messer kao jedan od najvećih investitora u BiH i dobitnik FIPA-inog priznanja za 2009. godinu kada je uloženo 100 miliona KM u gradnju novih i rekonstrukciju starih postrojenja i objekata, ima reći na polju novih investicija. Ponovno je potcrtano da su nova ulaganja moguća ako se promijeni ukupna ekonomska klima u BiH i primijene standardi iz Bijele knjige.

Ovaj dolazak delegacije EU za Messer je izuzetno važan kao čin dobre volje i budućeg angažmana na polju ekonomske stabilnosti u BiH, saopćeno je iz kompanije Messer BH GAS.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno