Zenica

Delegacija D.Med Healthcare AG korporacije u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija D.Med Healthcare AG korporacije u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu – razgovor o projektu KBZ- JPP –investiranje u oblasti intezivne- interventne kardiologije

U posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona boravila je delegacija D.Med Healthcare AG korporacije iz Njemačke – u kojoj su bili direktor, Sven-Axel Krentorz i Medin Okić, regionalni direktor za Istočnu Evropu te kardiolog dr. Adnan Delić, i sastala se sa premijerom Miralemom Galijaševićem i njegovim saradnicima. Tokom sastanka razgovaralo se o investiranju u oblasti intenzivne-interventne kardiologije u skladu sa Zakonom o Javno-privatnom-partnerstvu ZDK.

Premijer Galijašević je izrazio zadovoljstvo ponuđenim projektom i mogućom saradnjom i naglasio da je Zeničko-dobojski kanton lider u FBiH u regulisanju Javno-privatnog-partnerstva, odnosno prvi je donio zakon i podzakonske akte iz ove oblasti. ZDK je u ovom trenutku spreman za implementaciju projekata Javno-privatnog-partnerstva.

KBZ je, također, iskazala spremnost i interes da učestvuje u ponuđenom projektu koji će, ako bude realiziran, dugoročno koristiti svim pacijentima sa područja Kantona.
Na sastanku su precizirane naredne aktivnosti, kao i nosioci aktivnosti za realizaciju ponuđenog projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno