Info

Delegacija Ambasade Republike Turske u posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 21.02.2024. godine, u službenoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije Zeničko-dobojskog kantona boravili su policijski atašei Ambasade Republike Turske u BiH, Mehmet Erdugan, glavni nadzornik za unutrašnje poslove i Ali Durmaz, savjetnik za unutrašnje poslove, koje su primili ministar Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić.

Ministar, Vračo je izrazio zadovoljstvo ukazanom posjetom, te u svom obraćanju ukazao na značaj svih projekata koji su sprovedeni i okončani u proteklom periodu i koji su rezultat dobre saradnje i nesebične podrške koju pruža Ambasada Republike Turske u BiH, čime je dat ogroman doprinos na obučavanju i profesionalizaciji policijskih službenika Zeničko-dobojskog kantona. Tokom ovom posjete, razgovarano je o planiranju projekata koji bi bili realizirani uz podršku Ambasade Republike Turske u BiH i turske policije. Takođe je razgovarano o modalitetima unapređenja borbe protiv terorizma, kao i potrebi kontinuirane koordinacije i razmjene operativnih i obavještajnih podataka iz ove oblasti.

Komesar Gazić je izrazio dobrodošlicu uvaženim gostima, te se zahvalio na ulozi i značaju podrške i saradnje koju ambasada Republike Turske pruža Upravi policije MUP-a ZDK u cilju unapređenja efikasnijeg rada policijskih struktura, te stvaranju sigurnijeg ambijenta za život i imovinu građana. Prilikom održanog sastanka komesar je upoznao goste sa načinom organizacije i djelovanja Uprave policije, metodama rada, materijalno tehničke opremljenosti i obučenosti policijskih službenika.
U okviru ove posjete, ministar i policijski komesar su zajedno sa delegacijom Ambasade Republike Turske izvršili obilazak novoizgrađenog Centra za edukaciju policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici u čijem sastavu je smještena i Specijalna policijska jedinica, gdje su gostima prezentirani svi raspoloživi kapaciteti i sadržaji ovog savremenog objekta.

Ministar Vračo i policijski komesar Gazić su se na kraju sastanka ponovo zahvalili na posjeti i iskazli uvjerenje da će budući zajednički projekti, kao i međusobna saradnja, zasigurno rezultirati dobrim i pozitivnim efektima, prvenstveno u kontekstu efikasnijeg funkcionisanja policijskih struktura, što će u konačnici doprinjeti stvaranju sigurnijeg ambijenta za život i imovinu građana ne samo Zeničko-dobojskog kantona nego i cijele Bosne i Hercegovine.

Takođe je ovom prilikom, izražena spremnost od strane svih učesnika sastanka za unapređenje i razvijanje još bolje saradnje i dobrih prijateljskih odnosa Republike Turske i Bosne i Hercegovine.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno