Politika

Delegacija A-SDA prisustvovala polaganju kamen-temeljca na Javorju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na lokaciji Javorja kad Šerića, Grad Zenica položen Kamen-temeljac za izgradnju Spomen obilježja Šehidima i poginulim borcima Armije R BiH i MUP-a R BiH i u znak trajnog sjećanja na Odbrambeno-oslobodilačku borbu koja je od 1992. do 1995.godine vođena na području Šeričko-Tesličkog ratišta.

Polaganju Kamen-temeljca prisustvovala je delegacija Kantonalnog odbora A-SDA ZE.DO kantona koju su predvodili mr. sci Mesud Keleštura,potpredsjednik Kantonalnog odbora i Gradski viječnik, sekretar Kantonalnog odbora Kasim Alić i Hanas Kovač, član Kantonalnog odbora.

U ime dr.sc. Rame Isaka, predsjednika Kantonalnog odbora, koji zbog odlaska u inostranstvo nije mogao prisustvovati svečanosti, skupu se obratio komandir aktivnog i ratnog sastava policije Nemilskog kraja Kasim Alić, koji je istakao veliki značaj naroda Nemilske regije,posebno okolnih sela u pokretanju i organizovanju odbrane ovoga područja od očekivane agresije.

„Vi niste žalili svoj imetak, niti svoje živote da odbranite jedinu nam domovinu Bosnu i Hecegovinu. Bez odlučnosti i podrške naroda odbrana ne bi uspjela. Vi ste među prvima stali na branik slobode i opstanka Bošnjačkog naroda i zbog toga zaslužujete mnogo više“, istakao je Kasim Alić u svom obraćanju impozantom skupu.

Brigadir Mensud Keleštura,koji je tada komandovao Prvim zeničkim bataljanom, je prvi sa borbenom jedinicom Armije RBiH stao u odbranu ovoga kraja i uspostavio borbene jedinice daleko od naseljenih područja. U kasnijim borbenim dejstvima borbene linije su pomjerane samo prema neprijatelju. Delegacija A-SDA je obećela punu podršku izgradnji Spomen-obilježja.

Kantonalni odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno