Ostali sportovi

Dejan Mileusnić osmi u Bakuu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Dejan Mileusnić, član Atletskog kluba Zenica, nastupio je večeras u Bakuu na Evropskim igrama, gdje je ostvario 8. rezultat od 62,57 metara. Najbolji rezultat je ostvario Patrik Zenuch iz Slovačke bacivši koplje 74,89 metara. Drugoplasirani je bio Gruzijac Rostomi Tchintcharauli sa rezultatom od 71,32 metra.

Dejanov lični rekord od 80,40 metara je daleko bolje od rezultata iz Bakua, pa očekujmo da će naš sugrađanina na jednom od narednih takmičenja pokazati svoje pravo znanje sa maksimalnim rezultatom. 

– Bacao sam povrijeđen, faktički iz mjesta, bez zaleta, jer imam povredu tetive, od tri dana pred takmičenje, pa sam nastupio samo da ne bi imali “nulu” na koplju, tako da je rezultat odličan, s obzirom na stanje u kakvom sam nastupio, rekao je Dejan za Zenicablog nakon nastupa. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno