Ostali sportovi

Dejan Mileusnić osmi u Bakuu

Zeničanin Dejan Mileusnić, član Atletskog kluba Zenica, nastupio je večeras u Bakuu na Evropskim igrama, gdje je ostvario 8. rezultat od 62,57 metara. Najbolji rezultat je ostvario Patrik Zenuch iz Slovačke bacivši koplje 74,89 metara. Drugoplasirani je bio Gruzijac Rostomi Tchintcharauli sa rezultatom od 71,32 metra.

Dejanov lični rekord od 80,40 metara je daleko bolje od rezultata iz Bakua, pa očekujmo da će naš sugrađanina na jednom od narednih takmičenja pokazati svoje pravo znanje sa maksimalnim rezultatom. 

– Bacao sam povrijeđen, faktički iz mjesta, bez zaleta, jer imam povredu tetive, od tri dana pred takmičenje, pa sam nastupio samo da ne bi imali “nulu” na koplju, tako da je rezultat odličan, s obzirom na stanje u kakvom sam nastupio, rekao je Dejan za Zenicablog nakon nastupa. 

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...