Kultura

Decenija likovne kolonije Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Internacionalna likovna kolonija Vranduk ove godine obilježava deset godina postojanja.  DE_ART PLUS, neprofitna organizacija, sa odrednicom umjetnička, osnovana je po uzoru/ u saradnji sa Vizionarskim društvom iz Sarajeva. Osnovna platforma joj je promocija i povezivanje vizualnih umjetničkih praksi- istorodnih ili sličnih u regionu; afirmacija savremene umjetnosti i umjetnika mlađe, odnosno srednje generacije. Jedan od značajnijih programskih ciljeva De_Art Plus-a jesu inicijative kulturnih razmjena i rezidencijalni programi za umjetnike/-ice.
Internacionalna likovna kolonija Vranduk održava se od 2006. Godine. Bez obzira na mnogostruke nepovoljne okolnosti i letargično okruženje, ugostila je brojne umjetnike i umjetnice domaće i regionalne kulturne scene, kao i likovne umjetnike/ ice iz Norveške, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Irana, Srbije, Njemačke, Škotske i td.
I ove godine, kao i svih predhodnih, događaj kojim će se finalizirati aktivnosti ovogodišnje kolonije je prigodna izložba radova autora i autorica koji su bili učesnici likovne kolonije Vranduk 2015.
Obzirom da ove godine likovna kolonija Vranduk obilježava jubilarnu desetogodišnjicu postojanja, izložba će osim recetnih radova prikazati i izbor radova koji su nastajali od 2006. godine u kontinuitetu do danas.
Izložba udruženja DE_ART PLUS, u saradnji sa Muzejom grada Zenice i Kolektiv Kreativa iz Sarajeva, svečano će biti otvorena utorak, 15. septembra u 19.00 sati u galeriji Muzeja grada Zenice.

pozivnica tesla

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno