Zenica

Davor “udomio” klavir star 150 godina

Zeničanin Davor Pejić konačno je uspio prodati rijetki koncertni klavir, jedne od najuglednijih svjetskih marki “J. Fritz & sohn” ( Johann Peter Fritz i sinovi) star više od 150 godina. Internet prodaja uspjela se nakon što je Avaz objavio priču o Pejićevim bezuspješnim pokušajima.

Naime, Davor je u izjavi za Avaz ispričao da je nekoliko mjeseci uzaludno prodavao klavir daleko iznad cijene, u želji da ga proda po cijeni koja će biti dovoljna da on, zbog manjka prostora u stanu, kupi daleko manji pianino.

Kad ništa nije “upalilo”, Davor se odlučio da klavir proda za 1 KM ili – pokloni! Ni to nije uspjevalo mjesecima, a Davor se požalio novinarima kako nije uspio iziritirati javnost, jer je iziritirao samo sebe.

Na kraju, Davoru se, kad je vidjela članak u “Avazu”, javilka jedna porodica i kupila klavir svom nadarenom sinu, učeniku Muzičke škole.

– Presretan sam što je klavir u pravim rukama, a i ja sam kupio pianino, kaže nam Davor.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem