Ostali sportovi

DAVIS CUP: JAPAN – BiH – Objavljeni sastavi timova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DAVIS CUP: JAPAN – BiH – Objavljeni sastavi timova – Mirza Bašić (ATP 81/233), Tomislav Brkić (264/153), Nerman Fatić (533/838) i Darko Bojanović (955/923) predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u play-off susretu Davis Cup-a protiv selekcije Japana u Osaki od 14. do 16.septembra.

Najbolje rangirani bh teniser Damir Džumhur zbog povrede propušta gostovanje u Japanu, a Tomislav Brkić i ovoga puta će, osim igračke, biti i u ulozi kapitena.  Kao novi član naše ekipe u Osaku putuje mladi Darko Bojanović, igrač koji je rođen i živi u Njemačkoj, ali se takmiči pod zastavom Bosne i Hercegovine. Bojanović se u tim već ranije dobro uklopio kada je u prošloj sezoni Davis Cup-a trenirao sa našim teniserima za vrijeme susreta s Poljskom u Zenici.

Domaćini nas dočekuju u sastavu: Taro Daniel (64/799), Yuichi Sugita (91/-), Go Soeda (176/416) Yasutaka Uchiama (271/102), Ben McLahlan (-/24), te kapiten tima Satoshi Iwabuchi. Ovo je prvo odmjeravanje snaga japanskih i bh tenisera u historiji šampionata u kojem će domaća ekipa nastojati da se petu godinu zaredom zadrži u najvišem rangu, dok su naši teniseri prvi put izborili mogućnost da igraju za ulazak u Svjetsku grupu.

Okupljanje našeg tima i prvi treninzi u Teniskom centru Utsubo u Osaki predviđeni su za ponedjeljak 10.septembra. Žrijeb je najavljen za četvrtak 13.septembra, nakon čega će biti poznat raspored mečeva. Podsjećamo da se play-off za Svjetsku grupu igra po starom, trodnevnom modelu koji predviđa pet mečeva na tri dobijena seta.

TS BIH press



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno