Ostali sportovi

Davis Cup: BiH – Holandija 1:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Davis Cup: BiH – Holandija 1:2  – Drugog dana Davis Cupa između Bosne i Hercegovine i Holandije, a u okviru 2.kola Grupe I Europe/Africa zone Davis Cup by BNP Paribas, igrali su dublovi.

Rezultat u dublu: BiH – Holandija 1:3;

Za reprezentaciju BiH nastupili su Mirza Bašić i Tomislav Brkić, dok su za Holandiju, nakon jedne izmjene, nastupili Robin Haase i Jean-Julian Rojer.

Naime, prema pravilima Davis Cupa dozvoljena je zamjena igrača u dublu, koja mora biti prijavljena 60 minuta prije početka meča. Holandski tim iskoristio je to pravo, tako da je kapiten Paul Haarhuis prijavio Robina Haasea, koji je igrao umjesto Tallona Griekspoora. Drugi igrač u holandskom dublu ostao je isti: Jean-Julian Rojer. U ekipi BiH nije bilo izmjena i u dubl meču su igrali Mirza Bašić i Tomislav Brkić.
Tok meča dublova BiH-Holandija:

Prvi set trajao je 34 minute, Holanđani su bili bolji i dobili prvi set sa 3:6. U drugom setu naši su odigrali odlično, prave break u drugom gemu, te su uz svoje dobijene servise održali prednost za sigurnih 6:3.

Drugi set je trajao 32 minuta. Šest prvih gemova trećeg seta svi su dobijali poene na svoje servise, a sedmi gem je breakom dobio Holanski tim za vođstvo od 3:4, a mi smo ispustili jednu break loptu.

Završilo je 3:6 za Holandiju, u setu koji je trajao 29 minuta i vođstvo Holandije od 1:2 u setovima.

Četvrti set počeo je breakom za Holandiju i vođstvom od 0:1, a odmah zatim na svoj servis Holanđani vode sa 0:2. Sljedeći gem dobijaju naši i smanjuju vođstvo gostiju na 1:2. Holanđani povećavaju na 1:3 na svoj servis, a zatim novim breakom idu na 1:4 i gotovo bezizlazna situacija za naš tim. Slijedi 1:5, pa 2:5 na naš servis. Osmi gem četvrtog seta serviraju Holanđani i dobijaju četvrti set sa 2:6.

Zaslužena pobjeda Holandije u dublu i vođstvo u meču od 1:2, uz skromnu posjetu gledalaca.

Meč je trajao 2 sata i tri minute igre.

Davis Cup, 2. kolo Prve grupe Euro-afričke zone:
Dublovi: BiH – Holandija 1:3 (Mirza Bašić/Tomislav Brkić-Robin Haase/ Jean-Julian Rojer /3:6,6:3,3:6,2:6)

U nedjelju se igraju odlučujući mečevi, uz dnevnu ulaznicu po cijeni od 5KM:
a evo rasporeda:
Nedjelja 9.4.2017. 13 sati
Damir Džumhur – Robin Haase
Mirza Bašić – Thiemo de Bakker

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno