Biznis

Data saglasnost za zajam za projekat “Plava voda”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na prijedlog federalnog ministarstva okoliša i turizma, federalna vlada je fondu za zaštitu okoliša FBiH dala saglasnost za potpisivanje ugovora o podršci zajmu za projekat ”Izgradnja regionalnog vodovoda plava voda” s Razvojnom bankom Vijeća Evrope (CEB).

Ovaj fond je zadužen da od ukupnog zajma CEB-a od 11.000.000 eura, učestvuje u otplati sa iznosom od 25  posto ili 2.750.000 eura, plus pripadajući troškovi kamata i ostalih naknada, obračunatih na 25 posto učešća fonda u intervalu od 20 godina, uz petogodišnji grace period 

Kako je obrazloženo, vlada je 2013. godine utvrdila javni interes za izgradnju regionalnog vodovoda „Plava voda”, a 2020. se obratila Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i Fondu za zaštitu okoliša urgencijom za donošenje odluke o učešću fonda u otplati zajma CEB-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno