Info

Dat nalog UIOBiH da objavi odluku o oslobađanju uvoznih dažbina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dat nalog UIOBiH – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine jučer je na sjednici zadužilo Upravu za indirektno oporezivanje da odmah preduzme aktivnosti za objavljivanje Odluke o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina u “Službenom glasniku BiH”, kako bi stupila na snagu.

Prethodno je zaključeno da Uprava za indirektno oporezivanje definiranje prebivališta u ovoj odluci uskladi sa Zakonom o carinskoj politici u BiH, čime se stvaraju uvjeti za stupanje na snagu ove odluke, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH podsjeća da se ovom odlukom, između ostalog, od plaćanja uvoznih dažbina oslobađa oprema za proizvodnju te se omogućava građanima da u ličnom prtljagu unesu u BiH robu vrijednu 600 KM, umjesto dosadašnjih 200 KM.

Akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno