Rukomet

Danijel Jurić još četiri godine u RK Čelik

Danijel Jurić još četiri godine u RK Čelik – Standardni lijevi bek i jedan od najboljih mladih igrača RK Čelik ikada, Danijel Jurić, danas je sa predsjednikom kluba Panetom Škrbićem potpisao novi četvorogodišnji ugovor i na taj način produžio vjernost svom klubu.

”Veoma sam radostan i sretan zbog toga jer je Danijel Jurić odličan rukometaš i odličan čovjek, koji jeste i biće i naredne četiri godine jedan od glavnih stubova našeg Kluba, kako sada u Prvoj ligi Federacije, tako i u Premijer ligi BiH. Na ovaj način mi ”slažemo kockice” za tim na duže staze, tim koji će ponovo biti u vrhu BiH rukometa. Znači, nije u pitanju samo naredna takmičarska sezona, kada treba da izborimo Premijer ligu BiH, već i uspješan četvorogodšnji ciklus za RK Čelik”, izjavio je Pane Škrbić, nakon što je sa Danijelom Jurićem potpisao novi četvorogodišnji ugovor.

– Dosadašnji Danijelov ugovor je važio još godinu dana, ali smo se zajedno odlučili da ovim novim ugovorom, koji je potpisan upravo na njegov dvadesetdrugi rođendan, započnemo novi četvorogodišnji ciklus i RK Čelik i Danijela Jurića – ističe Pane Škrbić.

Danijel Jurić pak kaže:

” Veoma cijenim i izuzetno poštujem našeg predsjednika Paneta Škrbića. Da mi je on predložio i doživotni ugovor sa Čelikom, ne bih se dvoumio… Ja sam više puta izjavio da sebe vidim samo u svom gradu Zenici i samo u svom RK Čelik, jer sam, sticanjem statusa prvotimca u seniorima RK Čelik, ostvario svoj dugogodišnji dječački san – biti član prve seniorske ekipe RK Čelik”, govori za naš portal Danijel Jurić.

Inače, Danijel Jurić je rođen 26. jula 1998. godine, visok je 197 centimetara i težak 97 kilograma.
Pored pozicije lijevog beka, odlično se snalazi i na poziciji srednjeg beka. Jedan je od najpersktivnijih rukometaša u Bosni i Hercegovini. Bio je član omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine – U18 i U20.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem