Zenica

Dani organske proizvodnje – od 12.09. do 13.09.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice će od 12.09. do 13.09.2017. biti održani “11. Dani organske proizvodnje” u organizaciji ORGANSKO FBIH.
Na sajmu će svoje proizvode predstaviti 16 proizvođača iz Zenice, te 14 organskih proizvođača sa područja FBIH.

Svečano otvaranje manifestacije će biti upriličeno u 11:00 sati, pri čemu će posjetioci imati priliku prisustvovati bogatom kulturno-umjetničkom programu pod nazivom “Organska hrana sa sevdahom” uz specijalnog gosta Ibrahima Jukana.

Nakon toga će uslijediti obraćanje predstavnika grada Zenice, te će ORGANSKO FBIH uručiti zahvalnice i specijalna priznanja najuspješnijim organskim proizvođačima u 2017. godini.

Organizator je obezbjedio i degustaciju organskih proizvoda za sve posjetioce.

Savez udruženja organskih proizvođača FBIH već godinama ulaže napore da organska poljoprivreda zaživi, te provodi zagovaračku kampanju za unapređenje sektora organske proizvodnje.
Savez aktivno učestvuje u konsultativnom procesu pri izradi Akcionog plana unapređenja organske proizvodnje u BiH za period 2017-2021. Takođe, kontinuirano smo uključeni u izradu podzakonskih akata Zakona o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji na nivou Federacije.

Svjesni smo činjenice da samo kvalitetan finalni poljoprivredni proizvod može imati višu vrijednost na tržištu, te da kroz standardizaciju proizvoda dobivamo povjerenje kupaca, čime postajemo konkurentniji na tržištu.

Zahvaljujemo se svim općinama i gradovima koji su prepoznali značaj organskog sektora, te već 11 godina na sajmovima građanima nudimo kvalitetne organske proizvode.

Stoga Vas pozivamo da prisustvujete navedenoj manifestaciji i podržite sektor organske poljoprivredne proizvodnje.

Odlukom ORGANSKO FBIH da se dodijeli “Zlatna korpa organskih proizvoda” gradu Zenica, jednog od prvih predstavnika institucija koji je prepoznao značaj organskog sektora i na taj način jedanest godina podržavao ovaj vid poljoprivrede, organske proizvodnje.

Uz svečano otvaranja manifestacije dodjeliti će se „ZLATNA KORPA ORGANSKIH PROIZVODA“ gradonačelniku grada Zenice koji će se obratiti proizvođačima i građanima grada Zenice.

PROTOKOL MANIFESTACIJE:

MJESTO ODRŽAVANJA: ULICA ALIJE IZETBEGOVIĆA

VRIJEME ODRŽAVANJA: SRIJEDA 13.09.2017. GODINE U 11:00 SATI

SRIJEDA, 13.09.2017.godine

08:00 – 09:00 Doček izlagača
10:00 – 11:00 Kulturno- zabavni program
(ORGANSKA HRANA SA SEVDAHOM),
11:00 – 11:30 Prigodna obraćanja, dodjela zahvalnica i priznanja,
11:30 – 12:00 Degustacija proizvoda i obilazak Sajma.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno