Politika

Danas zvanično potpisan protokol o suradnji Nezavisne liste mladih ZDK i Prve stranke BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas zvanično potpisan protokol o suradnji Nezavisne liste mladih ZDK I Prve stranke BiH  – Danas je u kancelariji Nezavisne liste mladih održana press konferencija povodom potpisivanja protokola I suradnji dvije političke opcije. Potpisnici su bili predsjednik Nezavisne liste mladih ZDK, Ivan Petrović I predsjednik Prve stranke Amer Bekan.

Protokol o saradnji sadržava sporazum o zajedničkom djelovanju na izborima 2018. a osnovni ciljevi će biti:
1. Koalicioni nastup na izborima 2018. u ZE-DO kantonu.
2. Zajednička kandidatska lista za kantonalnu skupštinu ZE-DO kantona.
3. Zajednički izborni program.
4. Zajednička promocija koalicije do izbora 2018.

Prva stranka BiH i Nezavisna lista mladih ZDK će u sljedećih 30 dana predstaviti zajednički i program i ciljeve.

Kako je kazao Ivan Petrović, današnji pres je sazvan povodom potpisivanja protokola o saradnji Prve stranke i Nezavisne liste mladih ZDK.

“Naša lista je formirana prije nekoliko mjeseci i drago mi je da nam se priključio i gdin. Bekan i zajedno odlučio da napravimo sporazum o zajedničkom djelovanju.

Moram istaći da ovaj protokol nije samo slovo na papiru, jer smo svjesni i znamo da će u narednom periodu biti udruživanja I različitih potpisivanja između stranaka.

Dok se ljevica udružuje, iako pripadamo po programu i načelima liste ljevici, mi smo odlučili da ponudimo građanima nešto novo i drugačije. Ovim protokolom se ne udružuju samo dvije stranke i ne nude samo zajednički program i kandidate, vec udružuju i građane koji će zajedno sa nama da mjenjaju trenutnu političku situaciju.

Mi ćemo u naredih 30 dana predstavit zajednički program, kojem će biti ciljane grupe ljudi od mladih do penzionera.
Bitno je naglasiti da nismo ničiji već da pripadamo građanima, a nakon razgovora sa predsjednikom prve stranke odlučili smo da ponudimo zajednički program i pozovemo sve građane u ZDK, da nam se pridruže i da se zajedno izborimo za bolje sutra, kao I to da je ovo prvi I jedini protokol da smo sa nekim potpisali”-istakao je Petrović.

Amer Bekan je kazao kako žele biti opcija koja nije zatrovana nacionalizmom I podjeljenošću, nego da im ja za cilj da rade sa građanima na mijenjanju kompletne situacije u BiH.

“Mi smo mala stranka, ali već smo napravili kao takvi razultat u Sarajevu na zadnjim izborima, gdje smo radom I u službi građana dobili dva neočekivana vijećnika. Na tome nećemo stati I sa Nezavisnom listom mladih, čiji smo borbu za interes građana dobro zamjetili, ponuditi zajedničke kandidate I ući u Skupštinu ZDK na idućim izborima”-kazao je Bekan.

Nezavisna lista mladih I Prva stranka BiH uskoro počinju sa javnim tribinama na cijelom prostoru ZDK, a tim putem će pozivate sve građane da im se priključe I zajedno promjene “politički haos u državi”-kako ga nazvaše oba predsjednika.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno