Nogomet

Danas na Bilinom polju NK Čelik – NK Fortuna u drugom kolu Kupa ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drugo kolo Kupa Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za sezonu 2021/2022. igra se ove srijede, 20.04.2022. godine od 16:30 sati. Jedan od parova 2.kola je utakmica u Zenici između drugoligaša Čelika i kantonalnog ligaša Fortune. Utakmica se igra na stadionu Bilino polje od 16:30 sati uz prisustvo navijača, jer je istekla kazna za NK Čelik od tri utakmice bez prisustva publike

Službena lica za utakmicu u Zenici će biti: Glavni sudija Ajdin Baručija, pomoćnici A1 Sanel Alihodžić, A2 Rifet Čamdžić (svi iz Zenice), delegat i posmatrač suđenja Mensur Hodžić (Zenica);

Ovi zenički klubovi su se sastali u Kupu ZDK u 2020.godini i to u četvrtfinalu kada je bila uspješnija Fortuna sa 5:4 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je susret završen rezultatom 2:2.

Prošle godine Čelik je eliminisan od brezanskog Rudara u Zenici, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (2:4), nakon rezultata 2:2 u redovnom vremenu.

Zenička Fortuna je bila veoma uspješna u Kupu ZDK u posljednje dvije sezone, jer je oba puta stigla do finala, ali je, nažalost, dva puta poražena od Stupčanice iz Olova.

Evo svih parova 2.kola:

Zenica: NK ČELIK – NK FORTUNA

Vareš: NK VAREŠ – FK RUDAR BREZA 2:0 (odigrano danas)

Zenica: NK SPORTING – NK BOSNA

Maglaj: NK NATRON – NK BORAC TETOVO

Olovo: NK STUPČANICA – NK KRIVAJA

Jelah: FK BORAC – NK MOŠEVAC

Usora: NK USORA – NK POBJEDA

U prva četiri para imamo mečeve između kantonalnih ligaša i drugoligaša FBiH iz grupe Centar.

Peti i šesti par donose nam međusobne susrete drugoligaša, dok se u sedmom paru sastaju dva kantonalca.

Inače, pobjednik Kupa ZDK-a u posljednje dvije sezone je Stupčanica iz Olova. Prošle sezone u finalu je bila bolja u Zenici od Fortune sa 1:0. Pretprošle sezone u Olovu, u susretu istih ekipa, Stupčanica je pobjedila sa 4:1.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno