Zenica

Dan Trećeg korpusa i 314.brigade

Zenički Odbor za obilježavanje značajnih datuma odbrameno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine organizovao je danas manifestaciju obilježavanja 22.godišnjice 314. Slavne brigade i Trećeg korpusa Armije R BiH, koji su formirani 1.12.1992. godine.

Prigodni programi sjećanja priređeni su na gradskom groblju Prašnice i centralnom spomen obilježju Kameni spavač. Na Prašnicama je položeno cvijeće na spomen obilježje šehidima nakon čega je proučena dova. Prisutni su posjetili i mezar Fuada Smailebegovića,ratnog komandanta 314. Slavne brigade i grobove Rudolfa Kneževića i Borivoja Komadine.

Brojne delegacije boračkih organizacija, kantonalne i gradske vlasti, Oružanih snaga, Turske vojne jedinice u BiH, te političkih stranaka položile su cvijeće na spomen obilježje Kameni spavač, a o ratnom putu 314. Slavne brigade i Trećeg korpusa govorili su Smajo Šarić i general Sakib Mahmuljin, koji je ukazao da se programima obilježavanja značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 pridaje nedovoljno pažnje.

– O godišnjicama ratnih jedinica trebalo bi govoriti kroz razne sadržaje cijeli mjesec dana, pri čemu bi o herojstvu bh patriota trebalo upoznavati mlade naraštaje, kazao je Mahmuljin. Program na Kamenom spavaču okončan je izvedbom numere o Trećem korpusu u interpretaciji Nusrete Kobić.

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem