Uncategorized

Dan policije ZDK: I u vrijeme pandemije i povećanog obima posla bili u službi građana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odavanjem počasti policajcima stradalim u proteklom ratu obilježen je Dan policije Zeničko-dobojskog kantona, a policijski komesar Semir Šut je kazao da je policija bila i da će ostati na raspolaganju građanima.

Iako je do 2020. godine Dan policije Zeničko-dobojskog kantona bio popraćen brojnim aktivnostima, policijskim vježbama te uručivanjem zahvalnica najzaslužnijim uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, danas je shodno epidemiološkim mjerama obilježen skromno, polaganjem cvijeća i kratkim govorom.

Saradnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i savjetnik ministra unutrašnjih poslova kantona Fadil Jaganjac iskoristio je priliku te se zahvalio svima koji su došli odati počast poginulim policajcima u proteklom ratu.

Semir Šut, policijski komesar, je kazao da je policija uprkos pandemiji koja je pored obavljanja redovnih zadataka bila veliki izazov, uspjela odgovoriti na sve zadatke i biti u službi građana.

“U protekloj godini, kao i sve institucije, bili smo pogođeni pandemijom koronavirusa, imali smo dodate obaveze praćenja sugrađana u izolaciji i obaveze kontrole poštivanja mjera. Pokazali smo visok nivo profesionalizma, saradnje s kriznim štabom i svim institucijama kako bi posljedice bile što manje. Redovni rezultati i poslovi su obavljani uspješno pa je i sigurnost u protekloj godini povoljna. Nismo imali porast krivičnih djela, saobraćaj i posljedice smo smanjili na najmanju moguću mjeru, pa s obzirom na sve postignute rezultate i napore za vrijeme pandemije svim policijskim službenicima čestitam Dan policije”, kazao je Šut.

Dodao je kako su se policijski službenici sugrađanima zahvalili donacijom 120 doza krvi na Odjelu za transfuziju Kantonalne bolnice Zenica te su i na taj način predati da budu u službi kantonu.

Pred kraj manifestacije ispred zgrade MUP-a ZDK održana je svečanost najave izgradnje spomen-obilježja za stradale policajce s obzirom da se sadašnja spomen-obilježje nalazi u hodniku zgrade.

“Iz godine u godinu počast ubijenim policajcima obilježavamo u hodniku zgrade MUP-a ZDK pa mnogi članovi ne mogu prisustvovati tom činu. Došli smo na ideju izgradnje spomen-obilježjima našim šehidima, koji su dali svoje živote za ovu državu, ispred zgrade MUP-a. Spomen-obilježje bi trebalo biti dimenzija 5×3 metra, a na njemu bi trebala biti ispisana imena poginulih policajaca, jedinice u kojoj su učestvovali. Smatramo da su to zaslužili”, kazao je član Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja i dobitnik Zlatne policijske značke Muris Fetić. KLIX



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno