Zenica

Dan oslobođenja obilježen i u Gradišću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradišću je održana manifestacija obilježavanja Dana oslobođenja Zenice u Drugom svjetskom radu. Organizatori manifestacije su bili Udruženje boraca Gradišća 1992-1995. i KUD Gradina-Gradišće. U noći sa 11. na 12. april 1945. godine jedinice Narodnooslobodilačke vojske oslobodile su naš grad.

Tokom Drugog svjetskog rata 26 Gradišćana je dalo svoje živote za slobodu. Upravo ovim povodom, pred nekih sto pedeset mještana, predstavnici Udruženja boraca Gradišća 1992-1995 i KUD Gradine položili su cvijeće na spomen ploču koja je postavljena na Društvenom domu VIII krajiške brigade u Gradišću.

Cvijeće je potom položeno i na šehidski spomen šadrvan te je tako odata počast i borcima, njih dvadeset dva, koji su položili svoje živote za našu slobodu u minulom ratu. 

Kako je istakao predsjednik Udruženja boraca, Muharem Okan, tekovine narodnooslobodilačke borbe i životi naših šehida položeni u posljednjem ratu ne smiju se zaboraviti, jer su to tekovine na kojima je izgrađena naša država.

Više na

Posted by Zenicablog on 12. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno