Zenica

Dan nezavisnosti BiH: Polaganje cvijeća i vijenaca na spomenicima Papirna i Kameni spavač

Podijeli ovu vijest:

Delegacije boračkih udruženja, političkih stranaka, te gradskih i kantonalnih vlasti položile su na Spomen kosturnici „Papirna“ i spomeniku “Kameni spavač” u Zenici cvijeće i vijence povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Grada Zenica (UBNOAR) Rašid Isaković istakao je kako se, nažalost, današnji dan ne obilježava na cijeloj teritoriji države, odnosno bh. entitetu Republika Srpska.

PROČITAJTE I:   Budžet Grada Zenica usvojen u iznosu od 71,748 miliona KM

-Ovo je dan sviju nas, Bosanaca i Hercegovaca- kako Srba, tako muslimana- Bošnjaka, tako i Hrvata- poručio je Isaković, koji je čestitao Dan nezavisnosti BiH te poručio okupljenim da čuvaju državu „kao zjenicu oka, od naraštaja zločinaca-fašista“.

Polaganje cvijeća organizirano je i na Spomen obilježju žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine – „Kameni spavač“.-

PROČITAJTE I:   Tešanjska bolnica reducirala "hladni" operativni program, zenička se bori da to ne učini

Brojne delegacije političkih partija, udruženja i organizacije položile su cvijeće i odale počast na spomen-obilježjima Papirna i Kameni spavač u Zenici.

FOTO: E.Imamović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010